AMBER TRESINIE

KIDS GENK

Amber maakt al zes jaar deel uit van het Mad Monkeyz-team. Haar dansreis begon op driejarige leeftijd, toen ze de dansvloer ontdekte en er nooit meer vanaf wilde. Als kind volgde ze vooral video dance lessen, maar in haar tienerjaren breidde ze haar horizon uit met jazz en hiphop.

Amber ontdekte al snel dat ze haar passie voor dans niet alleen zelf wilde beleven, maar ook wilde delen met anderen. Tijdens schoolvakanties gaf ze danslessen aan jonge kinderen op sportkampen, en bij Mad Monkeyz kreeg ze de kans om haar droom waar te maken als coach van de kids. Veel van haar inspiratie heeft ze opgedaan door het voorbeeld van haar mama, Peggy, die haar grootste inspiratiebron is. Ook tijdens de lessen hiphop en modern bij Mad Monkeyz bleef Amber zichzelf verder ontwikkelen.

Naast haar rol als coach, heeft Amber een opleiding als begeleider in de kinderopvang afgerond en werkt ze als logistiek medewerker bij Covida, een woonzorg- en dagcentrum voor volwassenen met een beperking. Haar werk met kinderen en volwassenen met een beperking ligt haar nauw aan het hart en ze haalt er veel voldoening uit.

In haar vrije tijd verzorgt Amber graag haar vogeltjes en geniet ze van het samenzijn met haar vriend, waar ze onlangs mee is gaan samenwonen. Haar favoriete dansmove is de déboulé draai en ze kan helemaal opgaan in Nederlandstalige muziek. Wat Amber het leukste vindt aan dansles geven? Het zien stralen van de kinderen en het doorgeven van haar liefde voor dans. Ze moedigt haar dansers aan om altijd zichzelf te blijven en hun hart te volgen, ongeacht wat de buitenwereld zegt.

“Get up and dance!”

Scroll naar boven