JOLIEN SCHOOFS

ADULTS MODERN BEGINNER
ADULTS MODERN INTERMEDIATE
ADULTS MODERN ADVANCED

Jolien danst al sinds haar kleuterjaren en combineerde dit met competitieturnen – een echte duizendpoot dus! Hoewel haar passie voor dans even een pauze nam in haar tienerjaren, ontwaakte deze opnieuw tijdens haar universitaire studies in Leuven. Bij het sportcentrum van de KULeuven vond Jolien haar draai in moderne dans en schitterde ze twee jaar lang bij de moderne danscompagnie Modaté. Haar liefde voor dans delen? Dat doet ze al sinds haar studie, door danslessen te geven aan studenten en tijdens Bloso-sportkampen.

Na haar studie volgde nog een pauze, maar de danskriebels bleven haar achtervolgen. Een jaar jazz- en tapdans later vond ze haar weg naar Mad Monkeyz DC, waar ze nu al zes jaar vol enthousiasme lesgeeft. Jolien blijft zichzelf voortdurend verbeteren en nieuwe inspiratie opdoen door workshops en lessen bij andere dansscholen te volgen. Bovendien heeft ze een initiatordiploma gymnastiek behaald, wat haar veelzijdigheid en toewijding aan beweging en dans onderstreept.

Naast haar rol als danscoach is Jolien burgerlijk ingenieur en werkt ze als Market Specialist bij Materialise. Hier helpt ze medische toepassingen op de markt brengen – een job die haar veel voldoening geeft.

In haar vrije tijd bereidt Jolien haar danslessen voor, zingt ze uit volle borst, leest ze graag en knuffelt ze met haar huisdieren. Haar favoriete dansmoves zijn collapses en contracties – bewegingen die haar expressieve stijl perfect weergeven. Het leukste aan lesgeven vindt Jolien het zien groeien van haar dansers en het tot leven zien komen van haar choreografieën. Ze moedigt haar dansers aan om te genieten en hun eigen verhaal te creëren met hun dans. Melodramatische songs zijn haar favoriete muziek om op te dansen, passend bij haar expressieve en gevoelige dansstijl.

“I do not try to dance better than anyone else.
I only try to dance better than myself!”

Scroll naar boven