NIKI VERDING

BESTUUR
ADULTS HH INTERMEDIATE / ADVANCED
ADULTS 25+ URBAN

Niki is de sprankelende voorzitster van Mad Monkeyz Dance Company en brengt een dynamische energie in alles wat ze doet. Haar liefde voor dans begon al op zesjarige leeftijd, toen ze elke kans aangreep om choreografieën te bedenken – thuis, op de speelplaats en vanaf het vierde leerjaar zelfs voor schoolfeesten. Tijdens haar middelbare schooltijd schitterde Niki in grote schoolproducties met haar eigen choreografieën, en hier ontstond de droom om ooit een eigen dansschool te beginnen.

Hoewel ze tijdens haar hogeschooltijd een pauze nam van dansen, kon ze op 21-jarige leeftijd de roep van de dansvloer niet weerstaan. Sindsdien is ze niet meer gestopt! Niki’s veelzijdige dansachtergrond omvat stijlen zoals videoclipdance, showdance, streetdance en ragga. Geïnspireerd door de Step Up-films, volgde ze lessen bij diverse dansscholen om haar passie levendig te houden.

Na zes jaar lesgeven in streetdance en urban, en het organiseren van sportdagen op middelbare scholen, besloot Niki samen met Dana en Peggy om Mad Monkeyz Dance Company op te richten. Het resultaat? Een bruisende danscommunity waar ze elke dag van geniet. Niki haalt het meeste plezier uit de energie in haar lessen en het zien van dansers die zich durven laten gaan en genieten. Ze wil haar dansers laten zien dat het oké is om jezelf te zijn, ongeacht je danstalent.

Naast dansen heeft Niki een master in interieurarchitectuur en een pedagogisch diploma, behaald via de specifieke lerarenopleiding aan het CVO. Ze werkte negen jaar in de bouwsector als ontwerper en calculator, maar na een burn-out in 2020 gooide ze het roer om. Ze transformeerde haar hobby in haar beroep en werd fulltime portretfotografe. Nu streeft ze ernaar om andere vrouwen te ondersteunen en hun zelfvertrouwen te vergroten, zowel tijdens fotoshoots als in haar danslessen. Haar eigen reis van zelfontdekking en verandering inspireert haar dagelijks om anderen te helpen hun innerlijke kracht te vinden en te omarmen.

“Why walk, when you can dance?”

Scroll naar boven