SILKE LENAERS

KIDS DIEPENBEEK

Silke is een nieuw maar vertrouwd gezicht bij Mad Monkeyz Dance Company. Ze danst al sinds haar vier jaar en heeft een brede dansachtergrond, met 13 jaar hiphop en 5 jaar moderne dans, inclusief wedstrijdervaring. Ze heeft ook verschillende andere dansstijlen geprobeerd, zoals garde en dancehall, en na een lange reis door verschillende dansscholen vond ze op haar tiende haar thuis bij Mad Monkeyz DC. Hier begon ze in de kids-groep en groeide ze door naar de advanced groepen hiphop en modern.

Dit jaar begint Silke haar eerste jaar als danscoach bij Mad Monkeyz en ze staat te popelen om haar passie door te geven aan jonge dansers. Haar doel is om hen te helpen hun eigen liefde voor dans te ontdekken en zich te ontwikkelen in een leuke en ondersteunende omgeving. Ze vindt het belangrijk om haar dansers verschillende dansstijlen te laten proeven en hen te stimuleren om nieuwe dingen uit te proberen.

Silke zit momenteel in het zesde middelbaar, waar ze humane wetenschappen studeert. Daarnaast werkt ze in de weekenden als student bij een brasserie. Buiten dansen geniet Silke van concerten en festivals, koken (ook al maakt ze er soms een slagveld van), en lange avondwandelingen met vrienden.

Silke’s favoriete dansmove is de knee drop, een sprong naar de grond gevolgd door een rol. Ze houdt van de manier waarop het haar hele lichaam in beweging brengt en een mooie flow creëert vol emoties. Haar favoriete muziek om op te dansen varieert sterk: ze houdt van zachtere nummers met sterke emoties voor moderne dans en van R&B en trap voor stevige hiphop.

Een leuk weetje over Silke is dat ze weinig schaamte kent en letterlijk door het leven danst. Zelfs bij verkeerslichten staat ze te springen, wat soms voor hilarische situaties zorgt!

“Darling don’t ever be too shy to dance your heart out.”

Scroll naar boven